KÖNNYŰ ÉS FÖLDRENGÉSÁLLÓ

Takarítson meg pénzt a GERARD pehelykönnyű tetőrendszereivel! Jelentős megtakarításokat érhet el a szerkezeti költségekben. Ennek oka, hogy még az elöregedett és gyenge tetőszerkezetek is meg tudják tartani a GERARD tetőelemeket, így nincs szükség megerősítésre vagy cserére. Azt mondjuk a GERARD-nál: „A pehelysúlyú tető kiüti a nehézsúlyút.” A beton- vagy agyagcserepeknél 7-szer könnyebb, szélsőséges időjárásnak ellenálló tetőcserepek a kisebb földrengéseknek is ellenállnak. Több olyan eset is előfordult, ahol a nehéz tetőfedő termékek miatt összedőltek házak, azonban ugyanabban az utcában lévő, GERARD tetős házak épek maradtak vagy minimális mértékben sérültek. A meggyengült falak még megbirkóznak a könnyű tetőkkel és az egymást tökéletesen fedő, egymáshoz rögzített elemek miatt a tető erős marad.

SZÉL ÉS VIHARÁLLÓ

A hurrikánok egyre gyakoribbak manapság, de a GERARD tetők alatt nem kell tőlük tartania. A GERARD szélsőséges időjárásnak ellenálló tetők még akár egy 160 km/h-s hurrikánt is kibírnak! A GERARD egyedülálló, vízszintes rögzítési rendszerével minden panelt vízszintesen, 8 különböző ponton rögzítenek erős csavarokkal vagy szögekkel a tető keresztrúdjaihoz, így a szél nyíró hatása gyakorlatilag megszűnik. A legtöbb tetőtermék esetében függőleges rögzítési módszert használnak, ezért nagy szél esetén ezek felemelkedhetnek.

HÓ ÉS JÉGÁLLÓ

Potenciális életmentő megoldást is beépítünk minden egyes GERARD profilba a kőzúzalékos bevonaton keresztül. Érdes felülete nem engedi lecsúszni a havat, a helyén tartja azt, amíg természetesen és ártalmatlanul el nem olvad. A GERARD a hóterhelésnek is ellenáll és a felület bevonata sem sérül, ha jégnek vagy fagynak van kitéve.

TŰZÁLLÓ

Nehéz tető alatt az égő ház összedőlhet, azonban a GERARD könnyű, acél tetője alatt ez sokkal kevesebb eséllyel történhet meg. A GERARD tetőfedő rendszer ellenáll a tűznek, mivel az acél nem éghető, továbbá a felület bevonata megakadályozza a lángok terjedését. Minden egyes GERARD elemet biztonságosan, nyolc ponton rögzítenek, így kicsi az esély arra, hogy a tető összedőljön. Az egymást biztosan fedő elemek nem engedik, hogy a szikrák áthatoljanak a házba. Ennek köszönhetően a GERARD tetők a legszigorúbb nemzetközi tűzteszteken is megfeleltek.

ZAJÁLLÓ

Zajcsillapítás szempontjából a GERARD tetők sokkal jobban teljesítenek a többi acél tetőfedő termékhez képest. A zaj csökkentése a texturált, kőzúzalékbevonatnak, valamint a zárórendszernek köszönhető, mivel ezek minimalizálják a zaj átszűrődését. Az erős, szép és mégis csendes tetőfedő rendszer kifejlesztése után már csak egy dolog maradt: hogy szép álmokat kívánjunk!

JÉGESŐÁLLÓ

A szélsőséges klímaváltozás hatalmas jégesőkkel járhat, amelyek megrongálhatják tetőjét. Ne aggódjon, a GERARD tető alatt háza biztonságban van! Tetőfedő rendszerünk ellenáll az akár 30 mm-es jégdarabokkal érkező jégesőknek is, de még a 90 mm-es jégdarabok sem tudnak áthatolni a GERARD tetőkön, így a tető érintetlen marad.